Ik ben Myrthe. Afgestudeerd in 2018 als ontwerper (Design for Interaction, TU Delft) en na mijn afstuderen  heb ik met verschillende projecten en samenwerkingen het performatieve en theatrale karakter van mijn werk meer ontwikkeld. Ik noem mezelf performatief maker/onderzoeker. Met mijn werk onderzoek ik sociale structuren en systemen die we met elkaar opgetuigd hebben. Hierin focus ik met name op onze rol in het (onbewust) in stand houden van die structuren met de manier waarop we ons gedragen. Ik probeer die structuren bloot te leggen, ermee te spelen en doe voorstellen voor nieuwe.

De vorm varieert van installaties en performances tot audiowandelingen en workshops. En iets wat hier nog niet staat. Mijn werk speelt zich vaak af in een niet-artistieke context zoals de (semi) publieke ruimte of werkomgevingen waar ik elementen van fictie en spel aan toevoeg. Zo probeer ik te spelen in- en met het alledaagse. Met een serieuze, onderzoekende ondertoon en een flinke dosis enthousiasme en verbeelding nodig ik mensen uit om mede-maker te worden van nieuwe sociale structuren. En niet alleen met je hoofd, maar met je hele lichaam.

Het liefst werk ik samen met andere makers, organisaties en enthousiastelingen. Naast samenwerkingen op projectbasis werk ik ook in twee vaste samenwerkingen. SMELT met Dorian Kingma en pepelsenkrepels met Nadia Pepels. Daarnaast geef ik ook graag les, zoals aan de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft.